Levering
Efter endt fotosession vil kunden få tilsendt en liste over billederne taget ved fotosessionen, så den kan kigges igennem i ro og mag. Kunden vælger derefter de billeder, der skal laves færdig. Derefter vil de få en let redigering inden levering til kunden.
Der leveres ingen uredigerede billeder og der udleveres ikke RAW filer fra sessions.
Som udgangspunkt bliver billeder og video leveret som download enten via mail eller via Box hvis der ønskes anden levering er det selvfølgelig også muligt at lave en aftale om dette.

Betaling
Der kan betales kontant, via bankoverførsel eller mobile pay.
Regningen kan betales i 1-2 rater, dette aftales ved bestilling af session.
1. rate er køb af session og sker før eller ved session, medmindre andet er aftalt.
2. rate sker efter udvælgelse af x antal billeder.

Billeder og video vil først blive leveret når alt er betalt.

Ved betaling senere end 8 dage fra fakturadato (når billeder/video er færdige) beregnes 1% i rente pr. påbegyndt måned fra fakturadato. Hertil kommer desuden gebyrer på 100 kr. pr. gang i henhold til rentelovens regler (jvf. Lovbekendtgørelse Nr. 743 4/9-02)

Ved bestilling af større opgaver eller special bestillinger som f.eks. videoopgave, bryllup, konfirmation, barnedåb eller lign. skal der betales et depositum afhængigt af opgavens art og størrelse. Dette depositum kan ikke blive tilbagebetalt, da tiden/dagen derefter vil være reserveret til den aftalte opgave, og derfor ikke kan benyttes af anden kunde.

Rettigheder og brugsret
Fotograf Rasmus Boldt har alle rettighederne over billederne (Jf. ophavsretsloven) 50 år fra det billedet er fremstillet, hvilket ikke fraskrives ved køb.

Ved køb af billeder og video overdrages brugsretten til køber, som derefter kan anvende billeder eller video til de aftalte formål.

Privat kunder har som udgangspunkt ret til at printe ud til eget forbrug og fremvise billeder offentligt på diverse sociale medier. Billeder må ikke bruges til markedsføring eller kommerciel brug, her skal der laves en erhvervaftale. Fotograf Rasmus Boldt må fremvise billederne efter aftale med køber.

Billed/video materialet må ikke videresælges, udlånes eller på anden måde overdrages, med mindre der er lavet en erhvervs aftale om dette.

Erhvervskunder køber som udgangspunkt ret til at bruge billeder og video på egne sider, visitkort ect. Hvis billederne f.eks. skal bruges til pressen eller videresælges, skal der laves en aftale om omfang og periode for brug.

Ved offentliggørelse i kommerciel sammenhæng, skal fotografens navn anføres uanset prisen på fotograferingen, jf. dansk lovgivning.

Ved TFP har fotograf Rasmus Boldt den fulde brugsret over billederne, dog er model som udgangspunkt med til at finde frem til de bedste billeder fra fotosession. Såfremt en model på et senere tidspunkt fortryder og ønsker de fulde rettigheder over billedmateriale, kan dette ske ud fra den anførte pris i kontrakt. Såfremt intet er anført, regnes prisen ud fra det nuværende prisniveau.

error: Indholdet på denne side er beskyttet!